Concurs “Dansa en vídeo”

IV Edició de Territori en Dansa

Commemoració del V centenari de la mort de El Bosco

El Bosco és l’apel·latiu pel qual coneixem a Espanya al genial pintor holandès Jeroen van Aeken.

El seu estil recollia clarament els fantasmes dels anys finals de l’Edat Mitjana, en què la salvació després de la mort era una gran obsessió. Hi ha poques dades de la seva vida, sempre plena de llegendes que intenten explicar l’enigmàtic significat dels seus quadres.

La seva temàtica preferida: la debilitat humana, tan procliu a l’engany i a cedir a les temptacions. Una de les seves fonts d’inspiració favorites va ser la cultura popular. Els refranys, les dites, els costums i llegendes, les supersticions del poble li van donar múltiples temes per tractar en els seus quadres. Dóna als objectes d’ús quotidià un sentit diferent i converteix l’escena en un moment delirant, ple de simbolismes.

Tots els seus quadres estan impregnats d’un sentit de l’humor burlesc, de vegades cruel. El Bosco va viure en un món cruel, l’organització dels estats nacionals brillava per la seva absència i en els terrenys rurals s’imposava la llei del més fort.

La ignorància i l’analfabetisme arribaven a un 90% de la població. Les malalties endèmiques i les epidèmies, freqüentment de pesta, delmaven la població, quan no es tractava de guerres mantingudes durant anys. El nostre artista va viure en una època de crisi espiritual molt profunda, que va conduir poc després a la ruptura del món cristià.

Per la commemoració del cinquè centenari de la seva mort us fem una proposta diferent a la dels altres anys: 

Més que un tema, us donem una imatge per desenvolupar la vostra creativitat tenint present aquest “quadre” del Bosco. Les produccions coreogràfiques s’inspiraran a partir del següent fragment  del Jardí de les Delícies, una de les seves obres més conegudes:El_jardín_de_las_Delicias,_de_El_Bosco (2)

 

Si voleu participar, consulteu les bases:

Bases de Concurs Dansa en Vídeo 2016

Bases del Concurso Dansa en Vídeo 2016_CASTELLANO

Fitxa d’inscripció:

FITXA INSCRIPCIÓ CONCURS 2016

FICHA INSCRIPCIÓN CONCURSO 2016 CASTELLANO