Artistes

TOTS ELS ESPECTACLES, I TOTES LES ACTIVITATS DEL CICLE, SÓN GRATUÏTS

ESPECTACLES D’INAUGURACIÓ.

DIVENDRES 8 D’ABRIL A PARTIR DE LES 22 H

Cia. Kernel Dance Theatre

ANOMIA

1r premi conAnomiacurs “Dansa en vídeo” 2015

Direcció i coreografia: Junyi Sun 8 x 8

Intèrprets: Lúa Cárdenas, Jana Errando i Junyi Sun

Música: Zack Hemsey – Vengeance (instrumental)

Vestuari i disseny gràfic: Kernel Dance Theatre / Jana Errando

Fotografia: Diana Abalo / Tono Errando

Disseny d’il·luminació i escenografia: Kernel Dance Theatre / Junyi Sun

Producció: Kernel Dance Theatre i Assoc. NuKli (Arts del moviment i l’expressió)

 Anomia és una peça de dansa contemporània que transcorre a un possible any 2046, en un societat dividida en diferents sectors que provoquen un desordre social pel conjunt de situacions que deriven de la degradació de les normes establertes. La conducta desviada és la resposta “normal” a certes pressions socials i provoca un trastorn del llenguatge que és caracteritza per la incapacitat o la dificultat de reconèixer o recordar.

Cia. César López

TES. Tècnica experimental del silenci_MG_4021a

Creació i interpretació: César López

Vídeo i fotografia: Benjamin Sommabere

Música: Julio Fernández

Partint de la idea central de la poesia de Whitman “No tenim un cos, sinó que som un cos”. T E S és un petit laboratori, prenent el cos com un vehicle de la nostra consciència. Observant la mecànica d’aquest per generar el moviment, construint així una estructura per compondre l’espai, situant-lo i definint-lo. Prenent el cos com un objecte i veure l’habilitat i capacitat d’adaptació a aquest espai. Estudiant el comportament de l’energia generant possibilitats de velocitat i força, atenent la seva transformació. Creant volums amb la imatge, dibuixant i trencant formes. Obre un camp de connexió entre el cos i l’espai, establint diferents capes que ens ajuden aclarir la pròpia consciència del cos.

Cia. Psicoproject

L’ORIGEN

L'Origen

Creació i interpretació: Gisela Riba i Jordi Soler

Música: Alva Noto i Max Richter

Producció: Psicoproject en moviment

Coproducció: CC Cotxeres Borrell

Fotografia: Diana Garriga

 L’ Origen s’inspira en el mite de l’androgin explicat per Aristòfanes en el Banquet de Plató. Aquest mite relata l’ origen de l’amor : ” Feta aquesta divisió, cada meitat feia esforços desesperats per trobar l’altra meitat que havia estat separada ; i quan es trobaven totes dues, s’abraçaven i s’unien , portades pel  desig d’entrar en la seva antiga unitat , amb un ardor tal, que abraçades morien de fam i inacció, no volent fer res l’una sense l’altra. “

Encuentros_JCT-3

Cia. Denis Santacana

ENCUENTROS

Direcció: Denis Santacana

Coreografia: Denis Santacana i Víctor Fernández

Intèrprets: Denis Santacana i Víctor Fernández.

Música original: Víctor Guadiana.

Il·luminació: Guillermo Gómez.

Escenografia: Denis Santacana i Víctor Fernández.

Vestuari: Denis Santacana i Víctor Fernández.

Cada dia ens creuem amb desenes de persones. Dos desconeguts , en un mateix moment creuen les seves mirades i es produeix una trobada . És el punt en el que podria començar una situació que normalment mai arriba a començar. Què passaria si decidim deixar que aquest acte de comunicació passi? Què passaria si pogués alterar l’ espai -temps per prendre aquest punt de partida com el començament d’un nou desenllaç ?

WORKSHOPS

DISSABTE 9 D’ABRIL

Bea Vergés

de 10.30 a 12 h – Fusió danses urbanes i contemporani

bea vergés 2

En aquest taller investigarem on es troben les danses urbanes i la dansa contemporània. Familiaritzant-nos amb diferents eines de la dansa contemporània, com entrades i sortides del terra, el pes dins i fora de l’eix, etc, i diferents eines de les danses urbanes com dissociacions de parts del cos, waving, contraccions corporals i musicalitat, treballarem material pautat amb el que ampliar la nostra dansa.

César López

de 12.30 a 14 h – TES. Tècnica experimental del silenci

César Dance2

Treballarem pràctiques de respiració, escalfament basat amb exercicis de ioga i arts marcials, treball de floorwork per crear dinàmiques, exercicis de body weather i mecàniques i tècniques de la dansa contemporània per treballar la coordinació i la resistència del cos, pautes d’improvisació, pautes per despertar la intuïció i sorprendre el cos per desenvolupar la creativitat i descobrir el propi moviment. Taller dividit en dues parts: a la primera, entrenament físic i consciència del cos; a la segona, investigació del moviment, creativitat i composició.

Mar Gómez

de 15 a 16.30 h – Dansa-teatre

Foto: Daniel Pérez / Teatro Echegaray

Foto: Daniel Pérez / Teatro Echegaray

La Cia Mar Gómez desenvolupa una línia de treball caracteritzada per la narrativitat, la teatralitat, l’expressivitat i el sentit de l’humor. Aquests aspectes, i l’entrenament físico-tècnic, esdevindran les línies de treball primàries i proporcionaran el marc artístic bàsic del taller. Es treballaran aspectes tècnics com la relació del cos amb el terra i la correcta utilització dels jocs articulars. En la segona fase de treball, es plantejaran exercicis basats en pautes teatrals que requeriran el treball de la fisicalitat com a eina de caracterització del personatge on sempre hi serà present el component del sentit de l’humor.

Psicoproject

de 17 a 18.30 h – Dansa en comunitat: l’escolta del grup per a la homogeneïtat de la performance

Taller

Treballarem l’escolta del grup participant, generarem recursos per tal que tots els participants siguin conscients de què està passant a escena i d’aquesta manera, el grup prengui protagonisme unitari on cap intèrpret destaqui per sobre dels altres. Posarem en pràctica els recursos treballats amb l’aprenentatge d’un fragment de la peça Las García, coreografia viral que ha participat al X Certamen Internacional de Danza y Artes Escénicas Ciudad de Alcobendas ADAE.

Diego Garrido

de 19 a 20.30 h – Moviment

BAILANDO 3

A partir d’exercicis variats com dissociacions, canvis de ritme, motors de moviments, forats negatius, treballs d’improvisació i diagonals, investigarem sobre el moviment. Analitzarem quines qualitats podem utilitzar a l’hora de ballar i prendrem consciència de quina part del cos ens mou. Investigarem lliurement amb el propi cos i el moviment.

DIUMENGE 10 D’ABRIL

ACTIVITATS FAMILIARS. A partir dels 3 anys.

Cristina Martí

d’11 a 12 h – Creamoviment

Fiona, Toni i Cris còpia

Creativitat, vincles, respecte i moviment. Utilitzarem cançons i jocs tradicionals, i improvisacions guiades amb diferents materials no estructurats (teixits, llanes, capses, cordes, papers…), per a proporcionar diferents experiències.

Crearem un espai de seguretat per l’infant i per l’adult, per moure’ns i jugar, observant, proposant, obrint la mirada i respectant el joc de l’altre.

Àngela Peris

de 12.30 a 13.30 h – Sonideando un espacio

sonideando

 

Qui va dir que la música no es podia veure? Has ballat alguna vegada mentre cantes? Has provat a dibuixar música amb el teu cos en el gran llenç de l’espai que ens envolta? En aquest taller imaginarem que els nostres cossos són pinzells que dibuixen la música dels nostres cors, dels nostres desitjos. Pintarem, girarem, sonarem i després ens relaxarem. Véns?

*Aconsellable dur roba còmoda i vella per si ens taquem i una ampolla d’aigua per beure.